Ugrás a tartalomra
Pixaby/27707/illusztráció

Halpusztulást okozhatott a hőség

2019-08-18
11:40
Forrás
24.hu
Sohasem látott hőhullám söpört végig Alaszkán idén nyáron, a hőstressz rengeteg lazac pusztulását okozta.

A tudósok az alaszkai lazac több alfajának jelentős pusztulásáról számoltak be, érintett a pézsma- és a rózsaszín lazac is. Egy halakkal foglalkozó bizottság igazgatója arról beszélt, hogy július végén egy tudóscsoporttal 850 lazactetemre bukkantak, bár becslések szerint a valós szám ennél tízszer nagyobb is lehet. Az állatokon nem találtak olyan nyomokat, amelyek alapján paraziták vagy valamilyen betegség, fertőzés végzett volna velük. A tudós szerint a halakban egészséges ikrákat találtak. Mivel a tömeges pusztulás egybeesett a szokatlan hőhullámmal, arra jutottak, hogy a pusztulás mögött ez áll. Hozzátette: mióta tudósként dolgozik, még sohasem hallott ilyen mértékű tömeges pusztulásról.

lazac
halpusztulás
Alaszka
hőhullám
hőség

Most

16:50, Frissítve: 16:57

A NIS vitte el a fődíjat

A NIS vitte el a fődíjat a 100 legnagyobb Szerbiában elnevezésű rendezvényen. A Kőolajipari Társaság a 2018-ban megvalósított bevételei alapján lett a legjobb a nagyvállalatok körében.
16:31, Frissítve: 16:44

„A szerb-kínai kapcsolatok rendkívüliek”

Szerbia nagyra értékeli, hogy Kína tiszteletben tartja és védi a nemzetközi jogokat - mondta Ana Brnabić szerb kormányfő a Kínai Legfelsőbb Népi Bíróság képviselőivel folytatott tárgyalásán Belgrádban

Népszerű