Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Hamarosan a gyerekeket is oltják

2021.10.23
16:01
Forrás
MTI
Egy friss felmérés szerint az Egyesült Államokban a szülők körülbelül 30-35 százaléka szeretné, ha gyermeküket azonnal immunizálnák.

Az amerikai gyógyszerügynökség megfelelőnek tartja a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának hatékonyságát az 5-11 évesek körében. Az ügynökség bár említi a szívizomgyulladás fellépésnek nagyon ritka kockázatát, kitérnek arra, hogy az oltás előnyei meghaladják a kockázatokat. Az FDA jóváhagyása egyben azt is jelenti, hogy a következő napokban, hetekben sürgősségi jóváhagyást is kaphat a vakcina az 5—11 évesek körében. A Pfizer adatai szerint a vakcina 90,7%-os hatékonyságot mutatott a Covid-tünetek megjelenésével szemben az 5-11 évesek körében. A Pfizer 6 hónapos csecsemők körében is teszteli a vakcináját. 

gyerek
oltás
Amerikai Egyesült Államok
koronavírus

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű