Ugrás a tartalomra
Honolulu, Hawaii
Tanjug via AP/Audrey McAvoy

Hamis rakétariadó volt Hawaiin

2018-01-13
23:24
2018-01-13
23:31
Forrás
MTI
Hamis rakétariadó keltett pánikot szombaton a Hawaiihoz tartozó Oahu szigetén: azzal riadóztatták a lakosságot, hogy ballisztikus rakéta közeledik, és mindenkinek azonnal fedezékbe kell vonulnia.

Pár perccel később a szövetségi katasztrófaelhárítási hivatal hawaii központja Twitter-üzenetben nyugtatott meg mindenkit azzal, hogy vaklárma volt, és nincs rakétafenyegetés. Korábban mobiltelefonon jutatta el a hírt a helybeliekhez. A helyi televízió is egész napra szóló riadót hirdetett.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki a felelős a hamis riadóért. Honolulu városa és a megye vezetői, valamint az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnoksága közleményben tudatta, hogy tévedésről van szó. Hawaii kormányzója bocsánatot kért a vaklármáért, szerencsétlen és sajnálatos esetnek nevezte a történteket.

Twitter riadó
Hawaii
rakétariadó
hamis
Honolulu

Most

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.