Ugrás a tartalomra
Honolulu, Hawaii
Tanjug via AP/Audrey McAvoy

Hamis rakétariadó volt Hawaiin

2018-01-13
23:24
2018-01-13
23:31
Forrás
MTI
Hamis rakétariadó keltett pánikot szombaton a Hawaiihoz tartozó Oahu szigetén: azzal riadóztatták a lakosságot, hogy ballisztikus rakéta közeledik, és mindenkinek azonnal fedezékbe kell vonulnia.

Pár perccel később a szövetségi katasztrófaelhárítási hivatal hawaii központja Twitter-üzenetben nyugtatott meg mindenkit azzal, hogy vaklárma volt, és nincs rakétafenyegetés. Korábban mobiltelefonon jutatta el a hírt a helybeliekhez. A helyi televízió is egész napra szóló riadót hirdetett.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy ki a felelős a hamis riadóért. Honolulu városa és a megye vezetői, valamint az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnoksága közleményben tudatta, hogy tévedésről van szó. Hawaii kormányzója bocsánatot kért a vaklármáért, szerencsétlen és sajnálatos esetnek nevezte a történteket.

Twitter riadó
Hawaii
rakétariadó
hamis
Honolulu

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Bundestag homlokzata

Megtámadták Angela Merkelt

Egy afgán származású migráns akart Angela Merkelre támadni Berlinben - a rendőrség szerint. Az incidens akkor történt, amikor a német kancellár elhagyta a Reichstag épületét.