Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

2023.02.03
15:04
2023.02.03
15:11
Forrás
Transtelex.ro, n1info.si
Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.

A Muraszombati Rendőrkapitányság képviselője, Suzana Raus azt mondta, az Olaszországba tartó, román rendszámú autóbuszon 26 utas és 3 sofőr utazott. Három sérültet kórházban ápolnak, mindannyian 50 év feletti, kettőjüknek mellkasi, egyiküknek gerincsérülése van. Nincsenek életveszélyben - mondta a sajtónak Daniel Grabar, a muraszombati közkórház igazgatója.

Az autópályát több órára teljesen lezárták, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A hatósági szóvivő egyelőre annyit mondott, hogy a balesetet a buszsofőr okozta, aki jobbra letért az útról, de hogy ez miért következett be, egyelőre nem tisztázott.

buszbaleset
Szlovénia

Most

16:27

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.