Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Steve Parsons

Hatalmas erővel söpört végig Nyugat-Európán a Dennis ciklon

2020-02-18
07:58
2020-02-18
08:05
Forrás
Pannon RTV
Átlagon felüli hőmérsékleteket jegyeztek tegnap Európa-szerte. A szakemberek szerint ezt a nyugati partokra lecsapó Dennis nevű vihar okozta.

Franciaországban tegnap 28,3 fokot mértek, a szokatlanul meleg időjárás sokakat kicsalogatott a tengerpartra.

Hatalmas erővel söpört végig Nyugat-Európán a Dennis ciklon, egy férfi meghalt, egy nőt továbbra sem találnak Angliában az elképesztő vihar után. A Brit-szigeteken továbbra is áradásokra figyelmeztetnek, Franciaországban 30 ezer háztartás maradt áram nélkül, Bretagne-ban 30 ezer háztartás maradt áram nélkül, miután a kidőlt fák szétszaggatták az országrész elektromos vezetékhálózatát. Németországnál veszített erejéből a ciklon, Victoria néven folytatta útját. A vihar itt is fennakadásokat, és több balesetet is okozott.

A heves esőzések és áradások óriási károkat okoztak szerte az Egyesült Királyságban, otthonok százai váltak lakhatatlanná. Tízezrek maradtak áram nélkül Írországban is a helyenként 110 kilométer per órás széllökések miatt a Dublini Nemzetközi Repülőtéren számos repülőjáratot töröltek. Magyarországon ezzel szemben a szokatlan meleg idő volt érezhető a viharból – hangzott el az M1 Híradójában. A Dennis hosszan elnyúló frontrendszere a Kárpát-medencében is éreztette hatását, nálunk is melegebb volt a szokásosnál. Palicson tegnap a déli órákban 16-17 fokot mérhettünk, ami ugyan elmarad a francia rekordtól, az évszakhoz képest azonban igencsak enyhének számít.

Dennis
ciklon
vihar

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.