Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Hatalmas tájfun csapott le a Koreai-félszigetre

2019-09-08
08:52
2019-09-08
09:06
Forrás
Vajdasági RTV
Minden idők egyik legpusztítóbb tájfuna csapott le Dél-Korea partvidékére, amely útja során fákat csavart ki és legalább 127 ezer otthon maradt áram nélkül - számol be a Time.

A vihar már három halottat követelt útja során, köztük egy 75 éves öregasszonyét, akit felkapott a vihar és 30 métert repítette a levegőben. Egy 39 éves áldozattal falomlás végzett, míg egy 61 éves kínaival egy tetőről lerepülő cserép. További 10 főt sérülésekkel ápolnak.

Helyi jelentések szerint a tájfun 48 kilométer per órás sebességgel halad észak felé, ám korábban 196 km/h-ás széllökéseket is mértek, ami minden idők ötödik legerősebbje.

Az, hogy a vihar mennyire csapott le Észak-Koreában, egyelőre nem tudni, de félő, hogy bár gyengül a tájfun, ott még nagyobb károkat okozhat. Annyit tudni, hogy Kim Dzsong Un sürgősséggel összehívott egy megbeszélést, hogy a megelőzésről tárgyaljanak.

Dél-Korea
Észak-Korea
tájfun
halálos áldozatok
Kim Dzsong Un

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.