Ugrás a tartalomra
Pixabay/StockSnap

Heves esőzés pusztít Japánban

2021.07.04
07:36
Forrás
Szerbiai RTV
A szerencsétlenségben húsz ember eltűnt, két ember pedig meghalt.

Mintegy 80 lakóházat döntött romba szombaton Japánban a napok óta tartó heves esőzések következtében lezúduló sárlavina; a szerencsétlenségben húsz ember eltűnt, két ember pedig meghalt – jelentette az NHK japán közszolgálati adó. Az eltűnteket 700 japán tűzoltó, rendőr és a hadsereg is keresi.

Japánban az esős időszak során az erős esőzések mindennapi jelenségnek számítanak, azonban a térségben egyre gyakoribb, hogy az átlagnál lényegesen több csapadék zúdul le, és ennek következtében az elmúlt tíz évben 1500 kisebb-nagyobb földcsuszamlást jegyeztek föl.

Japán
esőzés
földcsuszamlás

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.