Ugrás a tartalomra
Xavier, vihar
Tanjug, Klaus-Dietmar Gabbert/dpa via AP

Heves vihar pusztít Németországban

2017-10-05
22:54
2017-10-05
23:11
Forrás
MTI
Legalább heten meghaltak csütörtökön Németországban a Xavier nevű viharban, amely az ország északi térségére csapott le.

Az országos meteorológiai szolgálat (DWD) figyelmeztetést adott ki. Eszerint a vihar miatt, amely óránkénti 110-120 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett, az egész országban veszélyes a fák, nagyobb épületek és villamos felsővezetékek közelében tartózkodni.

A legnagyobb fennakadás Berlinben keletkezett, ahol leállították a közlekedést a városi gyorsvasút (S-Bahn) teljes hálózatán és valamennyi villamosvonalon. A két nemzetközi repülőtéren akadozik a közlekedés, Schönefelden és Tegelen is a járatok késésével kell számolni.

A tűzoltóság rendkívüli állapotot hirdetett, miután délután alig egy óra alatt csaknem 300 riasztást kapott. Hamburgban, ahol már délelőtt megérkezett a vihar, a tűzoltókat 600 helyszínre hívták kidőlt fák, leszakadt felsővezetékek, megrongálódott tetőszerkezetek miatt. Máshol a heves esőzés okoz gondot, Kielben például négyzetméterenként 50 liter csapadék hullott.

A vasúti közlekedést az ország északi részén mindenütt leállították, így nem járnak a vonatok Hamburgban, Brémában, Schleswig-Holsteinben, Meckelnburg-Elő-Pomerániában, Alsó-Szászországban és Brandenburgban sem. A DWD előrejelzése szerint a nyugatról kelet felé tartó front péntekre vonul el Németország fölül.

vihar
Németország

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű