Ugrás a tartalomra
Locsolják egy kislány fejét
Tanjug/AP/Julio Cortez

Hőhullámtól szenved az Egyesült Államok keleti partvidéke

2019-07-21
22:59
2020-04-05
10:12
Forrás
MTI
Dél-Karolinától az északi Maine államig mintegy 150 millió embert érint a kánikula, amelynek már áldozatai is vannak.

Több helyen a 40-43 Celsius fokot is meghaladja a hőmérséklet. A CBS televízió jelentése szerint a Dél-Karolinától az északi Maine államig terjedő, és mintegy 150 millió embert érintő kánikula hat ember halálát követelte.

Szökőkút az Empire State Building előtt

Négyen haltak meg Maryland államban, egy ember halt meg Arizonában, egy másik pedig Arkansasban. Az országos meteorológia szolgálat hőségriadót adott ki Texastól az Ohio-völgyig és a Nagy Tavak vidékétől az Egyesült Államok keleti partvidékéig. Bostonban, New Yorkban, Philadelphiában, Washingtonban a 40 Celsius fokot is elérte, sőt meghaladta a hőmérséklet.

Ivóvizet öntenek a járókelők Chicagóban

Dél-Dakotában és Kansas állam déli vidékén több helyen megolvadt az aszfalt, utakat kellett lezárni. New Yorkban pedig 47 ezer ember maradt áram nélkül, mert túlforrósodtak a vezetékek.

hőség
Egyesült Államok
Amerika
meleg
USA
Boston
Philadelphia
Washington
időjárás
New York

Most

21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.