Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Dejong

A holland rendőrség szerint komoly jelek utalnak arra, hogy terrortámadás történt Utrechtben

2019-03-19
19:08
2019-03-20
10:10
Forrás
MTI, euronews
Utrecht városában hétfőn történt lövöldözés valószínűleg terrorista indíttatásból történt.

A támadásnak a három halott mellett hét sebesültje is van. A tettes a helyszínről autóval menekült el. A holland sajtó szerint a járműben idegen nyelvű szöveget találtak, benne pedig nagy betűkkel Allah nevét. A támadót már aznap este két másik gyanúsítottal együtt őrizetbe vette a terrorizmus ellenes egység.

A rendőrség kihallgatta a Törökországban született első számú gyanúsítottat, a 37 éves Gökmen Tanis-t. Az indíték egyelőre nem ismeretes, annyit azonban tudni lehet, hogy a fő gyanúsítottnak már voltak büntetőügyei Hollandiában.

Utrecht
Hollandia

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.