Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Dejong

A holland rendőrség szerint komoly jelek utalnak arra, hogy terrortámadás történt Utrechtben

2019-03-19
19:08
2019-03-20
10:10
Forrás
MTI, euronews
Utrecht városában hétfőn történt lövöldözés valószínűleg terrorista indíttatásból történt.

A támadásnak a három halott mellett hét sebesültje is van. A tettes a helyszínről autóval menekült el. A holland sajtó szerint a járműben idegen nyelvű szöveget találtak, benne pedig nagy betűkkel Allah nevét. A támadót már aznap este két másik gyanúsítottal együtt őrizetbe vette a terrorizmus ellenes egység.

A rendőrség kihallgatta a Törökországban született első számú gyanúsítottat, a 37 éves Gökmen Tanis-t. Az indíték egyelőre nem ismeretes, annyit azonban tudni lehet, hogy a fő gyanúsítottnak már voltak büntetőügyei Hollandiában.

Utrecht
Hollandia

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.