Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

Hóvihar bénította meg Isztambult és Athént

2022.01.25
15:25
2022.01.25
15:37
Forrás
origo.hu
Az isztambuli közlekedést megbénította az ítéletidő, a görög autópályákon több ezer ember rekedt a járművében.

A 16 milliós török város lakóit a hatóságok arra kérték, hogy lehetőség szerint mindenki maradjon otthon. A kormány ugyanakkor azt is kérte a lakosságtól, hogy az idő enyhülésével menjenek el az utakon hagyott autóikért, hogy minél hamarabb újraindulhasson a közúti közlekedés. Az illetékesek lezárták tegnap az isztambuli repteret.

Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

Hóvihar söpört végig Görögországon is. Athén környékén súlyos fennakadásokat okozott a közlekedésben, az egyik autópályán több ezer ember rekedt a járművében. A katasztrófamentőknek és a hadseregnek kedd hajnalra 3500 embert sikerült kimenteni a hó fogságából.

Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel

A görög főváros körüli gyűrűn mintegy 1200 autó vesztegelt még ma délelőtt is. Azoknak, akik autójukban maradtak az autópályán, a hadsereg élelmet, vizet és takarókat osztott ki. A rendkívüli időjárás miatt a kormány mára Athén környékére és egyes szigetekre munkaszüneti napot rendelt el.

hóvihar
Isztambul
Törökország
Görögország
Athén

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.