Ugrás a tartalomra

Humanitárius katasztrófa fenyeget a Gázai övezetben - az ENSZ munkája ellehetetlenült

2024.02.24
14:50
2024.02.24
14:59
Forrás
MTI, hirado.hu
Az Izrael-palesztin konfliktus október 7-i kirobbanása óta 29 ezer palesztin vesztette életét - közölte a gázai hatóság.

A palesztin menekülteket segítő ENSZ-ügynökség munkája mára már teljesen ellehetetlenült, ezért várhatóan márciusra minden támogatás megszűnhet, így másfél millió ember maradhat ellátás nélkül. Benjamin Netanyahu, izraeli kormányfő azonban a felszólítások ellenére sem hátrál meg.

Kijelentése, miszerint sohasem fog támogatni egy független Palesztinát ellenszenvet váltott ki az amerikai elnök szemében, ezért elképzelhető, hogy csökkenni fog az amerikai támogatottság. Izrael egy tervezetet is kidolgozott, ami a háború utáni rendelkezésekre összpontosított. Ebben kifejezték hogy Izrael teljes körű ellenőrzést vezetne be Ciszjordánia és a Gázai övezet felett. Ezt a palesztin elnök visszautasította, mivel véleménye szerint ez ellehetetlenítené a palesztin állam létrejöttét.

közel-keleti konfliktus
Gáza
Izrael
Hamász

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.