Ugrás a tartalomra
Pixabay

Időjárási káosz tombol Európában

2019-07-28
21:22
2020-02-23
12:43
Forrás
euronews
Európa több régiójában is komoly károkat okoztak a nagy hőség után kialakult viharok.

Hárman meghaltak a hirtelen jött viharban Észak-Olaszországban. Egy 44 éves norvég ultramaratonistába villám csapott a 2100 méteren található Kratzberger-tó mellett. A versenyt az időjárás miatt ugyan felfüggesztették, de erről nem tudtak értesíteni minden futót, a norvég sportoló is közöttük volt. Két másik embert pedig a hegyekből lezúduló ár sodort el. Ugyanez a viharzóna Ausztria nyugati tartományaiban annyira feláztatott néhány domboldalt, hogy sárlavinák indultak be, amik utakat zártak el.

Spanyolország északi tartományaiban egyetlen óra alatt 41 milliméternyi eső esett. Barcelona belvárosában a környező dombokról lezúduló víz bokáig ért.

Lengyelországban közlekedési káoszt okoztak a viharok. A helyi katasztrófavédelem az ország több régiójára is vörös riasztást adott ki, erről sms-ben értesítették az embereket.

Mindeközben az általában hűvös nyarairól híres Norvégiában melegebb volt, mint Görögországban. Egy 49 éves meleg rekord dőlt meg szombaton. A főváros, Oslo közelében 35.6 fokot mértek.       

 

Európa
károk
hőség
vihar
villám
időjárás

Most

Népszerű