Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Emrah Gurel

Indul az újjáépítés Törökországban

2023.02.25
09:04
Forrás
Reuters
Több projekt esetében már lezajlott a közbeszerzési eljárás és a szerződéseket is megkötötték- , jelenti a Reuters, nem hivatalos forrásokra hivatkozva.

A Reuters forrása elmondta, hogy a folyamat gyorsan zajlik és nem lesznek kompromisszumok a biztonsági megoldások tekintetében. A török kormány tervei szerint az első építkezési hullámban legalább 200 ezer lakást és 70 000 családi házat építenek majd fel. A török kormány az infrastruktúra újjáépítésének első fázisára legalább 15 milliárd dollárt szán, de becslések szerint 25 milliárd dollárba is belekerül majd az építkezés. Azonban ez korántsem lesz elég, ugyanis az 1,5 millió hajléktalanná vált embernek legalább 500 000 új otthonra lenne szüksége. Tayyip Erdogan török elnök, a hónapokon belül esedékes választások előtt bejelentette, egy év alatt újjáépítik az ország földrengés sújtotta részeit. A török-szír pusztító földrengéseiben a halottak száma meghaladta az 50 ezret. A török Katasztrófa- és Vészhelyzet-kezelési Hatóság, az AFAD pénteken este bejelentette: csaknem 44 300-ra emelkedett a földrengések halálos áldozatainak száma Törökországban, míg Szíria csaknem 6 ezer halottról számolt be. Törökországban több mint 160 ezer épület dőlt össze vagy rongálódott meg súlyosan.

Törökország
földrengés

Most

08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű