Ugrás a tartalomra
Pixabay/Sashakuk

Inflációs problémák Európában

2022.08.18
13:38
Forrás
MTI
Történelmi csúcsra emelkedett az infláció az euróövezetben júliusban.

Egy hónappal korábban 8,6 százalékos volt, júliusban már 8,9 százalékos.

Az Európai Unió inflációs rátája csaknem eléri a 10 százalékot.

Az Eurostat előzetes becslése szerint éves szinten Észtországban nőttek leggyorsabb ütemben az árak, mintegy 23 százalékkal, Lettországban és Litvániában 21 százalékkal. Magyarországon az éves infláció júliusban 13,7 százalékos volt. A fogyasztói árak pedig júniushoz képest 2,4 százalékkal nőttek.

Szerbiában egyébként a Nemzeti Bank adatai szerint az egy hónapra levetített éves infláció júliusban 12,8 százalék volt.

euróövezet
Európai Unió
Magyarország
Szerbia
infláció
áremelkedés

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.