Ugrás a tartalomra

Inflációs problémák Európában

2022.08.18
13:38
Forrás
MTI
Történelmi csúcsra emelkedett az infláció az euróövezetben júliusban.

Egy hónappal korábban 8,6 százalékos volt, júliusban már 8,9 százalékos.

Az Európai Unió inflációs rátája csaknem eléri a 10 százalékot.

Az Eurostat előzetes becslése szerint éves szinten Észtországban nőttek leggyorsabb ütemben az árak, mintegy 23 százalékkal, Lettországban és Litvániában 21 százalékkal. Magyarországon az éves infláció júliusban 13,7 százalékos volt. A fogyasztói árak pedig júniushoz képest 2,4 százalékkal nőttek.

Szerbiában egyébként a Nemzeti Bank adatai szerint az egy hónapra levetített éves infláció júliusban 12,8 százalék volt.

euróövezet
Európai Unió
Magyarország
Szerbia
infláció
áremelkedés

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.