Ugrás a tartalomra
Illusztráció

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban

2018-12-06
11:09
Luxemburg lesz az első olyan állam a világon, ahol ingyenes lesz a tömegközlekedés. Jövő nyártól állítólag nem kell majd fizetni a vonatokon, a villamosokon és a buszokon.

Az ország eddig is élen járt a tömegközlekedést illetően, már az idei nyár óta a 20 évnél fiatalabbak ingyen használhatják a tömegközlekedést. A felnőtteknek is csupán 2 eurót kell fizetniük a két órás jegyért, ennyi idő alatt pedig szinte bárhová el lehet jutni a miniatűr államban.

Luxemburg

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.