Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Ismertették a vádpontokat Trump ellen

2019-12-11
08:44
Forrás
CNN
Nyilvánosságra hozták az Amerikai Egyesült Államok elnöke elleni vádpontokat a visszahívási, azaz az impeachment folyamatban.

Donald Trumpot hatalommal való visszaéléssel és a kongresszus munkájának akadályozásával vádolják a demokrata képviselők. A vétségekről először a képviselőház illetékes szakbizottságának kell szavaznia, ami vélhetően már a héten megtörténhet. Ha ők megalapozottnak találják a vádakat, akkor a képviselőház elé kerül a felterjesztés. Itt a honatyák döntenek arról, hogy az elnök valóban terhelhető-e az említett vétségekkel vagy sem. Ha úgy döntenek, hogy igen, akkor végső lépésként a szenátuson a sor, hogy döntsön Donald Trump esetleges visszahívásáról. A visszahíváshoz azonban kétharmados többségre lenne szükség. Egyes információk szerint erre a mindent eldöntő voksolásra akár már a hónap végén sor kerülhet, ha az előző lépések megvalósulnak. Szakértők szerint annak ellenére sem lesz könnyű dolga a demokratáknak, hogy a házban többségük van, hiszen lesznek olyan képviselők, akiket a republikánusok megpróbálnak majd meggyőzni arról, hogy ne szavazzák meg az indítványt.

Donald Trump
vádpontok
Amerika
Egyesült Államok
demokraták
visszahívás

Most

21:44, Frissítve: 22:06

Ha összefogunk, meglesz a pénz!

Pál Gajódi Olivér 2019.12.17-én született Bajmokon. Élete első hónapjai óta kemény harcot vív egy súlyos betegség, a gerinc eredetű izomsorvadás ellen.

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.