Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michel Euler, File

Ismét börtönbüntetésre ítélték a volt francia elnököt

2021.09.30
15:35
Forrás
portfolio.hu
Egyéves szabadságvesztésre ítélték Nicolas Sarkozy volt francia elnököt a 2012-es elnökválasztási kampányának illegális eszközökkel történő finanszírozása miatt – írja a CNN.

Sarkozy ezzel az első francia államfő, akit kétszer is börtönbüntetésre ítéltek. Az eljáró bíró szerint a volt államfő egy elektromos nyomkövető viselése mellett otthonában is letöltheti a szabadságvesztést. Sarkozy márciusban már kapott egy hároméves börtönbüntetést, két évre felfüggesztve, mivel korrupció és üzérkedés vádjában bűnösnek találták, a volt elnök azonban fellebbezett az ítélet ellen.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler, File

A mostani ítélet Sarkozy 2012-es elnökválasztási kampányának finanszírozása kapcsán született. Kiderült ugyanis, hogy a volt elnök és csapata 54 millió dollárnak megfelelő kampánypénzt költött, amelyeket hamis számlákkal igyekezett alátámasztani.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Nicolas Sarkozy
börtönbüntetés
ítélet
Franciaország

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű