Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michel Euler, File

Ismét börtönbüntetésre ítélték a volt francia elnököt

2021.09.30
15:35
Forrás
portfolio.hu
Egyéves szabadságvesztésre ítélték Nicolas Sarkozy volt francia elnököt a 2012-es elnökválasztási kampányának illegális eszközökkel történő finanszírozása miatt – írja a CNN.

Sarkozy ezzel az első francia államfő, akit kétszer is börtönbüntetésre ítéltek. Az eljáró bíró szerint a volt államfő egy elektromos nyomkövető viselése mellett otthonában is letöltheti a szabadságvesztést. Sarkozy márciusban már kapott egy hároméves börtönbüntetést, két évre felfüggesztve, mivel korrupció és üzérkedés vádjában bűnösnek találták, a volt elnök azonban fellebbezett az ítélet ellen.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler, File

A mostani ítélet Sarkozy 2012-es elnökválasztási kampányának finanszírozása kapcsán született. Kiderült ugyanis, hogy a volt elnök és csapata 54 millió dollárnak megfelelő kampánypénzt költött, amelyeket hamis számlákkal igyekezett alátámasztani.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Nicolas Sarkozy
börtönbüntetés
ítélet
Franciaország

Most

00:06

Európa-liga-döntő - az Eintracht Frankfurt nyert

Európa Liga mindig is a Bajnokok Ligája mostohatestvére volt, idén kicsit futballromantikusra sikerült a döntő párosítása, ugyanis két nagy múltú, de nemzetközi szinten kevésbé sikeres klub jutott el az aranycsatáig.
22:35

Szerelmek szerelme

A Zentai Magyar Kamaraszínház színészeinek előadásában mutatták be Mészáros Anikó Szerelmek szerelme című darabját.

Népszerű