Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Guardia Civil

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

2019-08-18
22:27
2019-08-18
22:44
Forrás
hirado.hu/MTI, Euronews
Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Az elnök környezetvédelmi katasztrófának nevezte a szombat délután keletkezett és rendkívül gyorsan terjedő erdőtüzet, amely a becslések szerint már 1500-1700 hektárnyi területet pusztított el. Mint mondta, a mostani tűzeset sokkal súlyosabb, mint amellyel a múlt hétvégén kellett szembenézniük.

Mintegy 250-en igyekeznek megfékezni a lángokat a földön, a levegőből pedig összesen 11 helikopterrel és repülőgéppel oltanak.

A nehezen megközelíthető terepen a munkát a 32 Celsius-fokos hőmérséklet, az alacsony páratartalom, valamint az erős szél nehezíti. A lángok a sziget egyik természeti ékességének számító Tamadaba fenyőerdőt is veszélyeztetik.

A tűz most egy korábban már kiégett terület felé halad, de a hatóságok attól tartanak, hogy ha változik a széljárás, akkor a népszerű turistacélpontnak számító sziget sűrűbben lakott részei is veszélybe kerülhetnek.

Gran Canaria
erdőtűz

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.