Ugrás a tartalomra
Pixabay/Patrice Audet

Ismét látogatható a Sagrada Família

2021.05.29
22:24
Forrás
euronews
Újra megnyílt a látogatók előtt Barcelona és egész Spanyolország egyik leghíresebb látványossága, az Antoni Gaudí tervezte Sagrada Família. Óriási az érdeklődés iránta.

Spanyolország egyik legnépszerűbb turistalátványossága iránt óriási az érdeklődés: mióta megnyitották az online jegyvásárlást, óránkét több mint ezer belépőt értékesítettek. A vírus miatt bevezetett korlátozásokat még nem oldották fel teljesen, ezért a látogatók számát az eredeti befogadóképesség hetven százalékában maximálták. A Sagrada Família Európa második legtöbbet látogatott temploma a vatikáni Szent Péter-bazilika után.

Pixabay/KarinKarin

A különleges formájú templom ezentúl hétvégéken reggel kilenc és délután három óra között látogatható. A koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt a Sagrada Família októbertől zárva volt.

Spanyolország
Sagrada Família
nyitás

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.