Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Wang Guansen/Xinhua

Ismét megjelent a koronavírus Vuhanban

2021.08.03
10:08
2021.08.03
10:16
Forrás
MTI
Hét fertőzött miatt lezártak egy városrészt és több lakónegyedet.

Vuhanban 2020 júniusa óta nem regisztráltak újabb helyi fertőzötteket, hétfőn hét személynél is kimutatták a vírus jelenlétét. A betegek által lakott városrészt, valamint az egyik fertőzött munkahelyéhez közeli további hét lakónegyedet azonnal vesztegzár alá helyeztek. Az oktatási intézményeket a tantermi oktatás felfüggesztésére szólították fel, és felgyorsították a tanárok és a diákok beoltását.

A helyi hatóságok továbbá elrendelték a teljes lakosság tesztelését.

Most

11:24, Frissítve: 11:29

Megemlékezés a Sárga háznál

80 évvel ezelőtt a szabadkai Sárga ház épülete igazságtalanságok és kínzások helyszínévé vált - hangzott el a ma megtartott koszorúzáson.
10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.