Ugrás a tartalomra

Izrael a biztonságosnak nyilvánított területeket is támadja

2024.02.21
13:27
2024.02.21
19:50
Forrás
Pannon RTV
Helyi jelentések szerint legalább 67 palesztin civil vesztette életét az utóbbi 24 órában az izraeli csapások következtében.

Az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet jelentése szerint Izrael olyan helyekre is légi csapásokat mért szerdán, amelyeket korábban biztonságossá nyilvánítottak, illetve amelyekről azt közölték, hogy a gázai civilek ott találhatnak menedéket.

Az izraeli hadsereg hivatalos jelentése szerint az elmúlt napon több tucat palesztin iszlamista fegyverest öltek meg a Gázai övezet északi részén. Tel-Aviv közben kiadta az első hivatalos jelentést az Hamász október 7-én elkövetett szexuális bűncselekményeiről. A dokumentum szerint „a szisztematikusan elkövetett erőszak áldozatai között voltak nők, lányok és férfiak is a támadás minden helyszínén, a legtöbb esetben az áldozatot megölték”.

A gázai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint eddig 29 313 gázai lakos halt meg, és további több ezer tűnt el a lerombolt épületek romjai alatt. A Hamász az október 7-i támadás során 1200 embert ölt meg, és további 240-et rabolt el, a harcokban 237 izraeli katona esett el.

A feltételezések szerint a még mindig fogva tartott 130 túsz egynegyede már meghalt. Az izraeli erők közlése szerint csapataik több mint tízezer terroristát ártalmatlanítottak.

közel-keleti konfliktus
Izrael
Gáza
Hamász

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.