Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

Izraelben tárgyal a német külügyminiszter

2021.05.20
14:00
Forrás
hirado.hu
„Szolidaritási látogatásra” Izraelbe érkezett Heiko Maas német külügyminiszter.

Gabi Ashkenazi, izraeli külügyminiszter háláját fejezte ki Németország kormányának az Izraelnek nyújtott támogatásért és a Hamász terrorjának elítéléséért, valamint Izrael önvédelemhez való jogának hangsúlyozásáért a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezettel folyó rakétaháború 11. napján.

Az izraeli külügyminiszter azzal vádolta meg a Hamászt, hogy azért lövi rakétákkal továbbra is Izraelt, hogy „brutálisan megkísérelje” politikai helyzetének erősítését, és átvegye a Palesztin Nemzeti Hatóság irányítását.

Május 10. óta fokozódott az erőszak Izrael és a Gázai övezet palesztin fegyveres csoportjai között. A felek több ezer rakétát lőttek ki egymásra, a támadásokban legalább 223 palesztin és 12 izraeli vesztette életét a hivatalos adatok szerint.

Izrael
Németország
Heiko Maas
tárgyalás

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.