Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Január 20-án iktatják be Joe Bident

2021.01.16
09:07
Forrás
hirado.hu
A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

Január 20-án, jövő hét szerdán iktatják be Joe Biden megválasztott amerikai elnököt és helyettesét, Kamala Harrist. Az eseményre minden korábbinál nagyobb biztonsági intézkedések mellett készülnek a rendvédelmi szervek, a Capitolium január 6-ai ostroma és a szélsőségesek azt követő, egyre élénkülő aktivitása miatt.

Miközben folyik a még hivatalban lévő elnök, Donald Trump elleni alkotmányos vádeljárás, növekszik a feszültség az új elnök beiktatásának előkészületei alatt is.

A beiktatás főpróbáját eredetileg most vasárnap tartották volna meg, de a Politico információ szerint biztonsági okok miatt ezt január 18-ra halasztották. A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

beiktatás
USA
elnök
Donald Trump

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű