Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Slocum

Január 20-án iktatják be Joe Bident

2021-01-16
09:07
Forrás
hirado.hu
A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

Január 20-án, jövő hét szerdán iktatják be Joe Biden megválasztott amerikai elnököt és helyettesét, Kamala Harrist. Az eseményre minden korábbinál nagyobb biztonsági intézkedések mellett készülnek a rendvédelmi szervek, a Capitolium január 6-ai ostroma és a szélsőségesek azt követő, egyre élénkülő aktivitása miatt.

Miközben folyik a még hivatalban lévő elnök, Donald Trump elleni alkotmányos vádeljárás, növekszik a feszültség az új elnök beiktatásának előkészületei alatt is.

A beiktatás főpróbáját eredetileg most vasárnap tartották volna meg, de a Politico információ szerint biztonsági okok miatt ezt január 18-ra halasztották. A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

Joe Biden
beiktatás
USA
elnök
Donald Trump

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.