Ugrás a tartalomra

Január 20-án iktatják be Joe Bident

2021.01.16
09:07
Forrás
hirado.hu
A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

Január 20-án, jövő hét szerdán iktatják be Joe Biden megválasztott amerikai elnököt és helyettesét, Kamala Harrist. Az eseményre minden korábbinál nagyobb biztonsági intézkedések mellett készülnek a rendvédelmi szervek, a Capitolium január 6-ai ostroma és a szélsőségesek azt követő, egyre élénkülő aktivitása miatt.

Miközben folyik a még hivatalban lévő elnök, Donald Trump elleni alkotmányos vádeljárás, növekszik a feszültség az új elnök beiktatásának előkészületei alatt is.

A beiktatás főpróbáját eredetileg most vasárnap tartották volna meg, de a Politico információ szerint biztonsági okok miatt ezt január 18-ra halasztották. A titkosszolgálatok mellett a mintegy 15 ezer, fővárosba vezényelt nemzeti gárdista gondoskodik majd a rend fenntartásáról a beiktatás idején.

beiktatás
USA
elnök
Donald Trump

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű