Ugrás a tartalomra
Pixabay

A japán a legerősebb, az afgán a leggyengébb útlevél

2020-01-08
14:46
2020-01-08
14:57
Forrás
021.rs
A japán útlevél a legerősebb a világon, 191 országba utazhatunk vele vízummentesen. A szerb útlevél jelenleg a 39. helyen áll, a magyar pedig a tizedik legerősebb a világon.

A Henley & Partners cég az útleveleket az alapján sorolja be, hogy a tulajdonosaik hány országba utazhatnak általuk vízummentesen. A tavalyi évhez képest az Egyesült Államok és Nagy Britannia utazási okmányának besorolása visszaesett, jelenleg mindkét ország a nyolcadik helyen áll, vízummentességük 184 országban érvényes. A leggyengébb útlevél az afgán, amellyel csak 26 országba lehet vízummentesen belépni.

A teljes listát az alábbi képre tekinthetik meg.

útlevél

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06

Thaci Hágában

Ma jelenik meg a hágai különleges ügyészség előtt Hashim Thaci koszovói elnök.
08:12

Meghalt Kelly Preston

57 éves korában elhunyt Kelly Preston amerikai színésznő, John Travolta felesége - közölte szóvivője a People magazinnal.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.