Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Jeruzsálem nyugati külvárosában megszólaltak a szirénák

2022.08.07
10:39
Forrás
Euronews.com
Az Iszlám Dzsihád rakétákkal támadta Gázából Izraelt – a támadások miatt több tízezer izraeli kényszerült óvóhelyekre.

A hétvégi harcok során mintegy harminc palesztin vesztette életét, közülük ketten az Iszlám Dzsihád csoport magas beosztású parancsnokai – írja a Reuters.

Izrael több mint egy év viszonylagos nyugalom után indította a Hajnalhasadás nevű hadműveletét a Gázai övezet iszlamista szervezetei ellen pénteken. Gáza irányából péntek estétől szombat estig több mint 350 rakétát lőttek ki Izraelre az iszlamisták.

Tanjug/AP Photo/Fatima Shbair

Izrael és a Gázai övezet fegyveres szervezetei között több háború is volt, a legutóbbi 2021 májusában. Szakértők a jelen helyzet eszkalálódásától tartanak, ami az utóbbi 16 év mérlegét tekintve nem lenne meglepő: Izrael és a Hamász négy háborún és számos kisebb összecsapáson van túl azóta, hogy a Hamász 2006-ban átvette az irányítást a Gázai övezet felett.

Izrael
Gázai övezet

Most

07:36

Rotyogott a pörkölt Hertelendyfalván

Pörköltfőző versenyt rendeztek Hertelendyfalván a református templom felszentelésének ünnepén. Az imaház udvarában gyűltek össze az emberek. Tizenhárom bográcsban főtt a különböző, sajátos recept szerint készített pörkölt.
19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.