Ugrás a tartalomra

Jeruzsálem nyugati külvárosában megszólaltak a szirénák

2022.08.07
10:39
Forrás
Euronews.com
Az Iszlám Dzsihád rakétákkal támadta Gázából Izraelt – a támadások miatt több tízezer izraeli kényszerült óvóhelyekre.

A hétvégi harcok során mintegy harminc palesztin vesztette életét, közülük ketten az Iszlám Dzsihád csoport magas beosztású parancsnokai – írja a Reuters.

Izrael több mint egy év viszonylagos nyugalom után indította a Hajnalhasadás nevű hadműveletét a Gázai övezet iszlamista szervezetei ellen pénteken. Gáza irányából péntek estétől szombat estig több mint 350 rakétát lőttek ki Izraelre az iszlamisták.

Izrael és a Gázai övezet fegyveres szervezetei között több háború is volt, a legutóbbi 2021 májusában. Szakértők a jelen helyzet eszkalálódásától tartanak, ami az utóbbi 16 év mérlegét tekintve nem lenne meglepő: Izrael és a Hamász négy háborún és számos kisebb összecsapáson van túl azóta, hogy a Hamász 2006-ban átvette az irányítást a Gázai övezet felett.

Izrael
Gázai övezet

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.