Ugrás a tartalomra
Pixabay/sarahlarkin

Jövő péntektől sok országból karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni Angliába

2020-07-03
08:09
Forrás
MTI
Egy hét múlva enyhít a koronavírus miatt hozott intézkedésein Anglia, így több országból is be lehet majd utazni karanténkötelezettség nélkül - közölte a brit közlekedési minisztérium.

A tárca egyelőre Németországot, Spanyolországot, Franciaországot és Olaszországot nevezte meg, de a bejelentések szerint ez a lista a mai nap folyamán bővülni fog. Sajtóértesülések szerint a teljes listán 70-75 ország szerepel majd.

Az enyhítés az Angliába érkezőkre vonatkozik, Skócia, Wales és Észak-Írország kormányai saját hatáskörükben döntenek arról, hogy mely országok esetében mentesítik a beutazókat a karanténkötelezettség alól.

A közlemény szerint a karanténkötelezettség alól azok a beutazók mentesülhetnek, akik az angliai érkezésük előtti 14 napban nem jártak olyan országokban, amelyek nem szerepelnek az angliai karantén előírás alól mentesített országok teljes listáján.

A karantén-előírás megszüntetése a mentesített országokból vasúton, hajóval vagy repülőgéppel Angliába érkezőkre egyaránt vonatkozik majd.

Anglia
karanténkötelezettség
beutazás
koronavírus
enyhítés

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.