Ugrás a tartalomra
Illusztráció

A kalifátust sikerült legyőzni, a terrorszervezetet nem

2019-05-05
08:07
Forrás
Hirado.hu
A Szíriai Demokratikus Erők, az Egyesült Államok által vezetett nemzetközi koalíció támogatásával felszámolta az Iszlám Állam kalifátusának utolsó maradványait is.

A nemzetközi hálózattal rendelkező terrorszervezet, amelyhez bármilyen szélsőséges iszlám tanokat valló erőszakos csoport vagy egyén csatlakozhat, a kalifátus felszámolásával még nem szűnt meg - vallják szakértők. „Azt üzenjük a világnak és a szövetségeseinknek, hogy több támogatásra van szükségünk ahhoz, hogy megkezdjük az Iszlám Állam elleni harc új szakaszát” – fogalmazott Mazlum Abdi, az a Szíriai Demokratikus Erők parancsnoka az M1 Világ című műsorában. Hozzátette: a nemzeti koalícióval együttműködve folytatni akarják a harcot, ugyanis a szervezet alvósejtek révén továbbra is működik, ezek, pedig nagy veszélyt jelentenek az egész világra.

Iszlám Állam
terrorszervezet
kalifátus

Most

15:41, Frissítve: 16:51

Újabb 704 okostábla a vajdasági iskoláknak

Lezárult a tartományi kormány okostáblát minden iskolába elnevezésű pályázata. Vajdaság-szerte 704 új okostáblát juttattak el az oktatási intézményekbe. Használatukat a báni palotában mutatták be.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.