Ugrás a tartalomra
Illusztráció (Pixabay/SharonMcCutcheon)

Kanadában is regisztráltak majomhimlős megbetegedést

2022.05.20
07:59
2022.05.20
08:05
Forrás
Tanjug
Az Országos Mikrobiológiai Laboratóriumban két minta bizonyult pozitívnak majomhimlőre.

Ez az első két megerősített eset Kanadában. A kanadai állami egészségügyi hivatal csütörtökön megerősítette a két majomhimlős fertőzést, miután Quebec tartomány bejelentette, hogy 17 gyanús esetet vizsgálnak. Több országban, Portugáliában, Nagy-Britanniában és Spanyolországban számoltak be a közelmúltban majomhimlős megbetegedésekről, Franciaországból is jelentettek gyanús esetet, az Egyesült Államokban pedig szerdán erősítették meg, hogy egy férfi, aki nemrégiben a kanadai Quebecben járt, elkapta a vírust – írja a Reuters.

himlő
Kanada

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.