Ugrás a tartalomra
Pixabay/suvajit

A kánikula közben a németek fűtőtesteket vásárolnak - vagyis vásárolnának, ha lenne

2022.08.03
21:38
2022.08.03
21:51
Forrás
Euronews
Tart a készülődés a télre, de a központi raktárak kiürültek.

A tomboló kánikula közben Németországban nem a klímaberendezések, hanem az elektromos hősugárzók a legkeresettebbek. Az év első hat hónapjában 600 ezer elektromos fűtőtestet adtak el az országban, ami 35 százalékkal több, mint a tavalyi év első felében. Az Euronews azt írja, a németek az energiaválság miatt aggódnak, mivel egyre csökken beérkező orosz gáz mennyisége.

Az egyik berlini műszaki bolt alkalmazottja azt mondta, mindenki elektromos fűtőtesteket vásárolna, de a készlet teljesen elfogyott. Az új fűtőtestek érkezése bizonytalan, mivel egyetlen beszállító sem vállal határidőt, a központi raktárak kiürültek - tették hozzá az üzletben. Közben egy hősugárzót kereső vásárló azt nyilatkozta, aggódik, hogy még inkább az elektromos áramra kell majd hagyatkozniuk, miután a német kormány az energiafogyasztás csökkentésére szólított fel - áll az Euronews beszámolójában.

Németország
fűtés

Most

08:13

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.
07:27, Frissítve: 07:33

Bírja a meleget? - ha igen, ma jó napja lesz

Még két napig tarthat a pokoli hőség. Mára a tegnapinál is melegebb időt jósolnak a meteorológusok, a hét legforróbb napjára kell felkészülnünk, 38-39 fokos délutáni csúccsal.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.