Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Karikó: Szükség esetén, egy hónap alatt elkészülhet az új oltóanyag

2021.11.29
07:35
Forrás
Euronews
Akár 31 nap alatt is képes kifejleszteni a Pfizer egy új oltóanyagot a jelenlegi vakcina egyik megalkotója, Karikó Katalin szerint, amennyiben kiderül, hogy a jelenlegi vakcinák nem hatékonyak az új variáns, az omikron ellen.

A biokémikus írásban közölte az ATV-vel, hogy a vakcinagyártók, így a Pfizer is laboratóriumi vizsgálatokat folytat a Dél-Afrikában megjelent új koronavírus-variáns miatt, és két hét múlva kiderül, hogy hatékony–e ellene a jelenlegi oltóanyag. Karikó hangsúlyozta, hogy nem jelenthető ki, hogy a jelenlegi vakcina nem véd a koronavírus új variánsával szemben, egyelőre azt lehet tudni, hogy az az ember, aki Belgiumba repült és omikron variánst találtak a szervezetében, nem volt beoltva. Az az utas viszont oltott volt, aki Hong-Kongban került karanténba és pozitív a tesztje, de arról nincs jelentés, hogy megbetegedett volna. Karikó Katalin úgy fogalmazott, hogy most majd azt figyelik, hogy mi történik az oltottakkal és azokkal, akik nem kaptak oltást.

Karikó Katalin
Pfizer-BioNTech
koronavírus
védőoltás

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.