Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Katalóniában többen megsérültek egy vonatbalesetben

2022.06.13
20:42
2022.06.13
20:58
Forrás
MTI
A kelet-spanyolországi Katalóniában huszonkilencen sérültek meg vonatbalesetben, öt ember állapota súlyos - közölték a katalán hatóságok.

A szerencsétlenség még vasárnap éjjel történt Vila-secánál, amikor egy tehervonat, eddig ismeretlen okból figyelmen kívül hagyta a tilos fényjelzést és összeütközött a szembe érkező személyvonattal. A Barcelona és Tortosa között közlekedő járaton 75 ember utazott. Katalóniában egy hónapon belül ez a második vasúti baleset. Május 16-án egy tehervonat egyik vagonja siklott ki, nekiütközve a Sant Boi település vasútállomását éppen elhagyó személyvonatnak. A balesetben az egyik mozdonyvezető életét vesztette és 86 ember megsérült.

Katalónia
vonatbaleset

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű