Ugrás a tartalomra
Tanjug/Elizabeth Conley/Houston Chronicle via AP

Katasztrófahelyzetet hirdetett Biden Texasban

2021.02.22
07:50
2021.02.22
08:45
Forrás
MTI
Joe Biden amerikai elnök katasztrófahelyzetet hirdetett Texas államban, ahol a rendkívüli hideg miatt áramszünettel és vízhiánnyal szembesült több millió lakos.

Már 76 halálos áldozata van a szokatlan hidegnek. A hőmérséklet a leghidegebb napokon mínusz 25 Celsius-fok volt, ami rendkívüli ebben a déli államban. Az állam lakosságának fele, mintegy 13 millió ember maradt víz és áramszolgáltatás nélkül. Szétfagytak a víz- és gázvezetékek, több helyen tűz is pusztított. Szombat óta már minden erőmű újra működik, de vasárnap még mindig 30 ezer embernek nem volt áram az otthonában. A hóval és faggyal járó ítéletidő Texason kívül Oklahomát, Louisianát és más közeli államokat is sújtott. 

Texas
katasztrófa

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.