Ugrás a tartalomra
Tanjug/Elizabeth Conley/Houston Chronicle via AP

Katasztrófahelyzetet hirdetett Biden Texasban

2021-02-22
07:50
2021-02-22
08:45
Forrás
MTI
Joe Biden amerikai elnök katasztrófahelyzetet hirdetett Texas államban, ahol a rendkívüli hideg miatt áramszünettel és vízhiánnyal szembesült több millió lakos.

Már 76 halálos áldozata van a szokatlan hidegnek. A hőmérséklet a leghidegebb napokon mínusz 25 Celsius-fok volt, ami rendkívüli ebben a déli államban. Az állam lakosságának fele, mintegy 13 millió ember maradt víz és áramszolgáltatás nélkül. Szétfagytak a víz- és gázvezetékek, több helyen tűz is pusztított. Szombat óta már minden erőmű újra működik, de vasárnap még mindig 30 ezer embernek nem volt áram az otthonában. A hóval és faggyal járó ítéletidő Texason kívül Oklahomát, Louisianát és más közeli államokat is sújtott. 

Texas
katasztrófa
Joe Biden

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.