Ugrás a tartalomra
Tanjug/Elizabeth Conley/Houston Chronicle via AP

Katasztrófahelyzetet hirdetett Biden Texasban

2021.02.22
07:50
2021.02.22
08:45
Forrás
MTI
Joe Biden amerikai elnök katasztrófahelyzetet hirdetett Texas államban, ahol a rendkívüli hideg miatt áramszünettel és vízhiánnyal szembesült több millió lakos.

Már 76 halálos áldozata van a szokatlan hidegnek. A hőmérséklet a leghidegebb napokon mínusz 25 Celsius-fok volt, ami rendkívüli ebben a déli államban. Az állam lakosságának fele, mintegy 13 millió ember maradt víz és áramszolgáltatás nélkül. Szétfagytak a víz- és gázvezetékek, több helyen tűz is pusztított. Szombat óta már minden erőmű újra működik, de vasárnap még mindig 30 ezer embernek nem volt áram az otthonában. A hóval és faggyal járó ítéletidő Texason kívül Oklahomát, Louisianát és más közeli államokat is sújtott. 

Texas
katasztrófa
Joe Biden

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.
07:40, Frissítve: 07:46

Véget ért az amatőr színjátszók találkozója

Véget ért Szajánban a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók 25. Találkozója, amely a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Magyar Nemzeti Tanács nemzeti jelentőségű rendezvénye.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.