Ugrás a tartalomra
Pixabay/anaterate

Katasztrofális az aszályhelyzet több olasz tartományban

2022.07.05
10:29
2022.08.13
10:59
Forrás
hirado.hu
Az öt olasz régió mindegyike, a többi között Lombardia, Veneto és Piemont tartomány az ország északi részén, a Pó folyó vízgyűjtő medencéje mentén fekszik. A legnagyobb olasz folyó, a Pó vízszintje pedig hetven éve nem volt ennyire alacsony.

A térséget január óta rendkívüli szárazság sújtja, szinte teljesen elmaradt a csapadék, ez pedig mintegy 270 ezer agrárvállalkozás működését nehezíti.

A római kormány hétfőn este életbe léptetett egy rendkívüli segélycsomagot, amely több mint 36 millió euróval segítené a rendkívüli szárazság sújtotta térségeket – közölte a miniszterelnöki hivatal. Maria Stella Gelmini, a kormány és a tartományok közötti kapcsolatokért felelős miniszter szerint a tervek között szerepel egy vízügyi kormánybiztos kinevezése, valamint helyi vízkorlátozások bevezetése is. 

aszály
Olaszország

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.