Ugrás a tartalomra
Pixabay/WiR_Pixs

Készül a szupervakcina

2022.01.10
11:02
2022.01.10
11:14
Forrás
index.hu
Koronavírus elleni szupervakcinát készít az amerikai hadsereg.

Az oltás állítólag a vírus minden eddigi és jövőbeni variánsával szemben hatásos lesz. A Walter Reed Intézet kutatásairól egyre szélesebb körben beszámolnak, és egyre több információ lát napvilágot. Az új oltás nem hasonlít majd a meglévőkre, más technológiát alkalmaznak, mellyel a vírus olyan részeit próbálják megtámadni, melyek nem mutálódnak. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy a vakcina ne csak egy-egy variáns esetében legyen hatásos, hanem széles védelmet nyújtson, így egyszer és mindenkorra leszámoljon a járvánnyal. Az oltóanyag tartalmaz egy újonnan kifejlesztett molekulát is, mely az oltás hatását erősíti, illetve tartósabbá teszi. Az amerikai hadsereg vakcinája jelenleg a preklinikai vizsgálat fázisában van, de az eredmények igen biztatók.

koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.