Ugrás a tartalomra
Emmanuel Macron
Tanjug/Etienne Laurent, Pool via AP

Két éve szabadult el a terror Franciaországban

2017-11-13
16:31
2017-11-13
16:56
Forrás
hirado.hu, MTI
Az Iszlám Állam géppisztollyal felfegyverkezett katonái 2015. november 13-án este Párizsban, hét helyszínen követtek el összehangolt terrortámadást, amelynek százharminc halálos áldozata volt.

Az Iszlám Állam géppisztollyal felfegyverkezett katonái 2015. november 13-án este Párizsban, hét helyszínen, éttermeknél, koncertteremben és a nemzeti stadion közelében követtek el összehangolt terrortámadást, amelynek százharminc halálos áldozata volt. A terrorcselekményt egyetlen elkövető élte túl, elfogták, de két év elteltével még mindig rejtély övezi az Iszlám Államtól kapott feladatát.

Emmanuel Macron és felesége

Emmanuel Macron francia államfő elődjével, Francois Hollande-dal együtt vett részt hétfőn a merényletek második évfordulójának hivatalos megemlékezésein. Macron és felesége a támadások valamennyi helyszínén hosszan beszélgetett a túlélőkkel és a halálos áldozatok jelen lévő hozzátartozóival. A Bataclannál ott voltak a Eagles Of Death Metal amerikai rockzenekar tagjai is, akik a támadás estéjén léptek fel a koncertteremben.

Franciaország
terror
Emmanuel Macron

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű