Ugrás a tartalomra
Pixabay/fill

Ki kapja a Nobel-békedíjat?

2021.01.31
13:59
2021.01.31
14:05
Forrás
Szerbiai RTV, 24.hu
A WHO, Greta Thunberg és a Black Lives Matter mozgalom is szerepel a Nobel-békedíj jelöltjei között - írja a Reuters.

A Nobel-békedíjat a norvégiai Nobel-bizottság ítéli oda minden év októberében. Ez az egyetlen Nobel-díj, amelyet nem természetes személy is megkaphat. A jelöltek között szerepel még Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, Donald Trump volt amerikai elnök, a NATO és az ENSZ menekültügyi ügynöksége és az Oltóanyag- és Védőoltási Világszövetség is. A Nobel-békedíjat az a személy vagy szervezet kapja, aki az elmúlt év során a legtöbbet tette a nemzetek közötti testvériségért, a nemzetközi békéért. 2020-ban az ENSZ Világélelmezési Programjának ítélték oda a rangos elismerést.

Nobel-díj
Nobel-békedíj
WHO
Greta Thunberg
Black Lives Matter

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.