Ugrás a tartalomra
Pixabay/SungRae_Kim

Kiemelt védelmet kapott a római Colosseum

2018-12-13
22:53
Forrás
MTI
Olaszországban mindenekelőtt a turisták millióit vonzó régészeti emlékek védelmét erősítették tovább a strasbourgi lövöldözést követően.

Elsők között a római Colosseum és az ezzel szomszédos Forum Romanum biztonsági intézkedéseit. Az olasz hatóságok a karácsonyi ünnepek közeledtével még szorosabb ellenőrzés alá helyezték az itáliai mecseteket, muzulmán imahelyeket, szállodákat, repülőtereket és vasúti állomásokat. Rómában és Milánóban a belvárosi sétálóutcákat betontömbök és páncélosok védik, ahogyan a tengerparti városok sétányait is. Kiemelt biztonsági készültséget rendelnek el karácsony napjaiban a Vatikánnál és a hívőkkel teli olaszországi bazilikáknál, templomoknál, valamint szilveszter napján az utcákat és tereket megtöltő ünneplés idejére.

Colosseum
Forum Romanum
Olaszország

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.