Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

A kijárási tilalom és az eső sem rettentette vissza a tüntetőket

2020-06-04
11:35
2020-06-04
11:44
Forrás
MTI
A kijárási tilalom ellenére is folytatódtak csütörtökre virradóra az amerikai fővárosban, Washingtonban a George Floyd halála miatti megmozdulások, de nem voltak konfrontációk.

Washingtonban a Nemzeti Gárda és a városi rendőrség jelentős létszámban volt jelen a belváros utcáin, megerősítették a Fehér Ház védelmét, és a város felett repülőgépekről és helikopterekről ellenőrizték a megmozdulásokat. New Yorkban is békésebb volt az éjszaka, bár ott az erős rendőri jelenlét mellett a zuhogó eső is visszavonulásra késztette a tüntetőket.

Zűrzavar volt viszont Brooklynban, ahol a rendőrség bors-sprayjel, gumibotokkal oszlatta a tömeget. A város rendőrfőnöke az újságírókat arról tájékoztatta, hogy a Central Park közelében mintegy hatvan tüntetőt tartóztattak le, valamennyien a polgármesteri hivatal felé tartottak. A kaliforniai San Franciscóban szerdán több mint száz, Sacramentóban 43 erőszakos és garázda tüntető ellen emeltek vádat betörésért, fosztogatásért.

Az Egyesült Államokban országos megmozdulások kezdődtek George Floyd halála nyomán, a rasszizmus és a rendőri erőszak ellen. A 46 éves afroamerikai férfi durva rendőri intézkedés következtében vesztette életét május 25-én Minneapolisban.

tüntetés
USA
George Floyd

Most

08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.