Ugrás a tartalomra

Kijev és Moszkva dróntámadásokkal vádolják egymást

2023.10.01
16:42
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Az ukrán légvédelmi erők azt állítják, hogy legfeljebb 30 orosz drónt lőttek le az éjszaka folyamán, míg az orosz fél arról tájékoztatott, hogy hat drónt semmisítettek meg két orosz régió felett.

Zaporozsje körzetében gránát hullott Mala Tokmacska településre, aminek következtében életét vesztette egy 61 éves lakos, egy 66 éves asszony pedig megsebesült. Az éjszakai orosz rakétatámadások során Zaporozsje területén további hét személy sérült meg, és 16 bejelentést kaptak lakóépületek, illetve közműlétesítmények megsemmisítéséről. Nagy-Britannia az ukrán háború kezdetétől több tízezer ukrán katonának tartott kiképzést. A brit védelmi miniszter szerint megfontolandó az a lehetőség, hogy Ukrajna területén is részesülhessenek brit kiképzésben az ukrán katonák. Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese ezzel kapcsolatban kijelentette, a brit instruktorok Ukrajnában az orosz hadsereg legitim célpontjai lesznek és úgy fogalmazott, hogy a NATO idiótái a harmadik világháború felé sodornak bennünket. 

Ukrajna
Oroszország

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.