Ugrás a tartalomra

Kilencvenszeres életfogytig tartó börtönre ítélték az El Paso-i lövöldözőt

2023.07.08
07:50
Forrás
MTI
Az amerikai szövetségi bíróság 90-szeres életfogytig tartó börtönre ítélte pénteken Texasban azt a férfit, aki 2019-ben 23, többségében spanyolajkú embert ölt meg gépkarabéllyal egy mexikói határ közeli hipermarketben.

Patrick Crusius februárban vádalku keretében elismerte bűnösségét csaknem 50 rendben elkövetett gyűlöletbűncselekmény vádjában, miután a szövetségi ügyészek elálltak a halálbüntetés kiszabásának indítványától.

A férfi ellen ugyanakkor Texas állam igazságszolgáltatási rendszerén belül még tart a büntető eljárás, és ott akár halálra is ítélhetik. Az állam ügyészei közölték, hogy a legsúlyosabb büntetés kiszabását szeretnék elérni.

A szövetségi bíróság által kiszabott büntetés letöltését, ami ténylegesen életfogytáig tart, egy szövetségi börtönben kezdi meg.

A szövetségi bíróság által kiszabott büntetés letöltését, ami ténylegesen életfogytáig tart, egy szövetségi börtönben kezdi meg.

Crucius 2019-ben több mint ezer kilométert autózott Dallas közeli otthonából a mexikói határ menti El Pasóba, ahol egy hipermarketben célzottan latino emberekre nyitott tüzet, akik közül 23-at megölt.

Az eset az Egyesült Államok történetében az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő lövöldözés volt.

Amerikai Egyesült Államok
lövöldözés

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.