Ugrás a tartalomra
Pixabay

Kína határvonalat húz a Mount Everest csúcsán

2021.05.16
08:08
Forrás
hirado.hu
Az ok, hogy megakadályozza a koronavírus terjedését a hegycsúcs túlsó, nepáli oldaláról. A vonalat a világ legmagasabb csúcsán tibeti idegenvezetők csapata jelöli ki, még mielőtt a hegymászók kínai oldalról is megpróbálkoznak a csúcstámadással.

Egyelőre nem tudni, a kínai kormány milyen formában tervezi izolálni a 8850 méter magasan fekvő csúcsot. Míg Nepál április 26-ig 394 mászóengedélyt adott ki erre az idényre, addig Kína csupán 38-at, amelyből 21 kínai hegymászó jelezte a csúcs északi oldalról történő elérését. A világ legmagasabb pontjának meghódítása egyébként Kína déli szomszédjának határától a közkedveltebb. Kínában sikerült visszaszorítani a vírus belföldi terjedését, ezzel szemben Nepálban az elmúlt napokban rekordszámú új fertőzést és halálesetet regisztráltak. 

Mount Everest
Kína
Nepál
koronavírus-járvány

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.