Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mahesh Kumar A.

Kínában véget ér, Indiában fokozódik a járvány

2020-05-24
08:14
2020-05-24
11:05
Forrás
worldometers.info, hirado.hu, euronews.com
A legtöbb fertőzött az Amerikai Egyesült Államokban van, azután Brazília és Oroszország következik.

A világon már több mint 5,4 millióan fertőződtek meg a koronavírus-járványban - olvasható a Worldometers tájékoztató oldalon. A halálos áldozatok száma meghaladta a 344 ezret, míg csaknem 2 millió 250 ezren győzték le a betegséget.

Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

A fertőzöttek listáját az Amerikai Egyesült Államok vezeti, több mint 1 millió 600 ezer beteggel, majd Brazília és Oroszország következik. A gyógyultak és az elhunytak számát tekintve szintén Amerika van az élen: csaknem 447 ezren gyógyultak ki a kórból és 98 683-an haltak meg.

Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Kínában egyetlen új koronavírus-fertőzést sem észleltek tegnap. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szombati közlése szerint 79 beteget ápoltak kórházban az előző napon, és 376-an voltak elkülönítésben. A járvány kezdete óta Kínában 82.971 koronavírus-fertőzésről és 4.634 halálesetről számoltak be.

Tanjug/AP Photo/Rajesh Kumar Singh

A Kínában véget érni látszó járvánnyal szemben Indiában szombaton már a második egymást követő napon rekordszámú, több mint 6 ezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak. Ezzel Indiában a fertőzöttek száma 125 102-re nőtt, beleértve a 3720 halálesetet is.

Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Dél-Amerika a koronavírus-járvány új gócpontja. A kontinensen Brazíliában a legrosszabb a helyzet, 330 ezer igazolt fertőzöttet regisztráltak.

Brazil kutatók szerint az országban közölt hivatalos adatoknál jóval több a tényleges fertőzöttek száma, ami elérheti akár a 3,5 milliót is. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint Brazíliában több mint 21 ezren vesztették életüket a koronavírus következményei miatt.

Tanjug/AP Photo/Rodrigo Abd

A szomszédos Argentínában jobb a helyzet, ott a regisztrált fertőzöttek száma az ország méretéhez képest viszonylag kevés, 10 ezer, és valamivel több mint 400-an vesztették életüket.

Tanjug/AP Photo/Joebeth Terriquez

Mexikóban viszont egyre rosszabb a helyzet. Pénteken regisztrálták eddig egy nap alatt a legtöbb áldozatot, 479-en haltak meg, és mintegy 3000 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba, így a fertőzöttek száma meghaladta a 60 ezret.

világ
Kína
India
USA
Amerika
Egyesült Államok
Oroszország
Brazília
koronavírus
járvány
Argentína
Mexikó

Most

18:15

Halálosabb lehet a mutálódott vírus

A Nagy-Britanniában regisztrált új koronavírus-variáns amellett, hogy gyorsabban képes terjedni, az első kutatások szerint 30 százalékkal halálosabb is lehet - ezt jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.
15:34

Meghalt Larry King

Az amerikai televíziózás legendás alakja, a CNN korábbi műsorvezetője, tudósítója 87 éves korában egy Los Angeles-i kórházban hunyt el.
14:50, Frissítve: 17:26

Oltás az Újvidéki Vásár területén

Az Újvidéki Vásár egyes csarnokában szerda óta végzik a tömeges immunizációt. Első nap 1300-an, pénteken pedig már 2200-an vették fel a védőoltást. A kínai Sinopharm vakcinából kedden 5500 adag érkezett a városba, a napokban még ugyanennyi jött.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Csökkent a sertés felvásárlási ára

Decemberben több országból importáltak hízót, malacot Szerbiába, így a helyi termelő áron alul kénytelen eladni a jószágokat. A gabonaárak is emelkedtek, emiatt a takarmány áremelkedésével is számolni kell. Emellett késnek az állami támogatások is.