Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mark Schiefelbein

A kínai államfő nem zárja ki a katonai beavatkozást Tajvannál

2022.10.16
14:54
Forrás
Szerbiai RTV, Euronews.com
A legnagyobb erőfeszítésekkel dolgozunk azon, hogy békésen oldjuk meg Kína és Tajvan egyesülését, de soha nem adjuk fel a katonai beavatkozás lehetőségét a probléma megoldására.

Ezt mondta Hszi Csin-ping pártfőtitkár és államfő a Kínai Kommunista Párt ma kezdődő 20. kongresszusán. Kína saját részének tekinti Tajvant, ezért eltökélt, hogy ellenálljon a függetlenségért harcoló szeparatista akcióknak. A kínai államfő leszögezte, a nemzeti újraegyesítés mindenképpen megtörténik.

Kínai Kommunista Párt
Hszi Csin-ping
Kína
Tajvan

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.