Ugrás a tartalomra
Tanjug/Attorneys for Lisa Montgomery via AP, File

Kivégezték az elnöki beiktatás előtt az egyetlen, szövetségi siralomházban lévő nőt az Egyesült Államokban

2021-01-13
13:34
2021-01-13
13:40
Forrás
MTI, euronews
Mintegy hetven év után először végeztek ki nőt szövetségi bíró ítélete alapján az Amerikai Egyesült Államokban.

Lisa Montgomeryt 2007-ben ítélték halálra Missouri államban, mert három évvel korábban megfojtott egy 23 éves kismamát, majd kivágta méhéből nyolchónapos magzatát, és elmenekült vele. A gyilkost 2020. december 8-án végezték volna ki, ám ezt a bíróság elhalasztotta, miután ügyvédei elkapták a koronavírust, az új időpontot pedig január 12-re tűzték ki.

Legutóbb 1953-ban hajtottak végre szövetségi szinten hozott halálos ítéletet az Egyesült Államokban. A szövetségi szintű halálbüntetések végrehajtását Donald Trump rendelte el majdnem húsz év szünet után 2019-ben. Joe Biden korábban azt ígérte, hogy megválasztása esetén eltörölteti a szövetségi szintű halálbüntetést.

kivégzés
Amerikai Egyesült Államok
gyilkos

Most

13:15, Frissítve: 13:34

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.