Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Oleksandr Ratushniak

Kivonultak az ukrán csapatok Szeverodonyeckből

2022.06.25
10:17
Forrás
Euronews, hirado.hu
Az ukrán erők parancsot kaptak arra, hogy vonuljanak ki az orosz ostrom alatt álló Szeverodonyeckből – jelentette be a Luhanszk megyei ukrán kormányzó.

Közben orosz források azt közölték: a város elesett, Liszicsanszk bevétele pedig most zajlik. Orosz állítás szerint öt nap alatt tíz települést foglaltak el az orosz csapatok a megyében. A délen fekvő Herszon orosz kormányzatának helyettes vezetője egy pénteken közzétett videóban arról beszélt: terrortámadásnak tartják, hogy ukrán katonák megöltek egy orosz hivatalnokot, aki a helyi adminisztráció alkalmazottja volt. A harcok mindeközben tovább folytatódnak- éjszaka Harkivot ágyúzták, tönkretéve egy sportlétesítményt. Az ukrán hatóságok szerint személyi sérülés nem történt.

orosz-ukrán háború
Szeverodonyeck

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.