Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Klímatüntetőket vettek őrizetbe

2019-10-13
20:28
2019-11-14
11:42
Prágában néhány aktivistát szemtanúk szerint végigvonszoltak a köztéren. Több klímatüntetőt pedig őrizetbe vett a brüsszeli rendőrség szombaton.

Az Extinction Rebellion nevű szervezet több európai nagyvárosba, párhuzamosan szervezett demonstrációt. Párizsban a Nemzetgyűlés épülete előtt zártak össze, a földön ülve az aktivisták. Londonban énekelve, csontvázakkal vonultak a belvárosban egy újabb kihalási hullámra figyelmeztetve, ami már az embert is veszélyezteti. A brit fővárosban a rendőrök észrevétlenek maradtak, míg Prágában a Vencel téri klímatüntetés néhány aktivistáját szemtanúk szerint végigvonszolták a cseh főváros történelmi közterének kövezetén.

klíma
tüntetés
rendőr
Brüsszel

Most

19:18, Frissítve: 19:25

Jótékonysági Lutheránus bál Ludason

Csaknem 200 fő részvételével tartották meg Ludason a 3. Lutheránus bált. Az eseményen a verbászi evangélikus templom renoválási munkálatainak folytatására gyűjtöttek pénzt.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.