Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Klímatüntetőket vettek őrizetbe

2019-10-13
20:28
2019-11-14
11:42
Prágában néhány aktivistát szemtanúk szerint végigvonszoltak a köztéren. Több klímatüntetőt pedig őrizetbe vett a brüsszeli rendőrség szombaton.

Az Extinction Rebellion nevű szervezet több európai nagyvárosba, párhuzamosan szervezett demonstrációt. Párizsban a Nemzetgyűlés épülete előtt zártak össze, a földön ülve az aktivisták. Londonban énekelve, csontvázakkal vonultak a belvárosban egy újabb kihalási hullámra figyelmeztetve, ami már az embert is veszélyezteti. A brit fővárosban a rendőrök észrevétlenek maradtak, míg Prágában a Vencel téri klímatüntetés néhány aktivistáját szemtanúk szerint végigvonszolták a cseh főváros történelmi közterének kövezetén.

klíma
tüntetés
rendőr
Brüsszel

Most

13:58, Frissítve: 14:23

Változékony, szeles idő lesz

Kedden a szokásosnál alacsonyabb hőmérséklet vár ránk. Szerdától némi felmelegedés lehet. Szerbia egyes részein sárga riasztás van érvényben a zivatarok miatt.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.