Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Komoly szigorítások Csehországban

2021.02.26
11:07
Forrás
MTI
A bejelentett óvintézkedések bevezetésének feltétele, hogy a cseh képviselőház jóváhagyja a kormány beadványát a szombat éjfélkor lejáró szükségállapot 30 napos meghosszabbítására, vagy új szükségállapot kihirdetésére.

Csehországban hétfőtől három hétre betiltanák a lakosság szabad mozgását az egyes járások között, teljesen bezárnák az iskolákat és az óvodákat, valamint a még nyitva tartó üzletek egy részét is. Erről döntött csütörtök késő este a cseh kormány. Andrej Babis cseh miniszterelnök sajtótájékoztatóján azt mondta, a szigorított korlátozó intézkedések szükségesek, mert a koronavírus új mutációi nagyon agresszívek.  A cseh kórházakban a legfrissebb kimutatások szerint mintegy 7000 koronavírusos beteget kezelnek.

Csehország
szigorítás
járvány

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!