Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Adrienne Surprenant

Könnygázzal oszlatták a tüntető tömeget Párizsban

2022.02.12
21:49
2022.02.12
21:55
Forrás
MTI, Portfolio.hu
A szombati hatósági akció röviddel azután történt, hogy a koronavírus miatti intézkedések ellen tiltakozó kocsioszlop megérkezett a francia fővárosba.

Könnygázt vetettek be a korlátozásellenes tüntetők ellen Párizsban. A kanadai demonstráció mintájára szerveződött, elégedetlenségüknek dudálással és a forgalom akadályozásával hangot adó autósok francia zászlókat lobogtatva rajzottak az Diadalívnél. A rendőrség korábban ötszáz járművet tartóztatott fel Párizs környékén, amelyek a tüntetésre igyekeztek.

A tiltakozás oka az volt, hogy a legújabb szabályozás értelmében a francia állampolgárok csak oltási igazolvánnyal vehetnek igénybe számos szolgáltatást. Emiatt Franciaországban hetek óta demonstrálnak.

tüntetés
Franciaország
Párizs
koronavírus
tiltakozás

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű