Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Kórházakat és szülőotthonokat lőnek Hegyi-Karabahban

2020-10-31
22:37
Forrás
Euronews.com
Több robbanást is lehetett látni pénteken az örmények által Sztepanakertnek, az azeriak által Khankenditnek nevezett város külső részeiben.

Folytatódnak a harcok a sokadik kudarcba fulladt tűzszüneti megállapodás után Örményország és Azerbajdzsán között a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban. A legutóbbi támadásban a város központi kórháza volt a célpont.

A többségében örmények lakta régióban a szeptemberben 27-én kezdődött összecsapások kirobbanása óta a civil lakosság szenvedi el a legnagyobb veszteségeket. A hegyi-karabahi hatóságok szerint eddig 140 ezren menekültek el a térségből és négyszázan estek áldozatul a harcoknak.

Azerbajdzsán bejelentette, hogy az azeri ellenőrzés alatt álló Terter és Qubadli járást az örmények bombázzák.

Az egymással szomszédos, két korábbi szovjet köztársaság, Azerbajdzsán és Örményország között 1996-óta húzódik a területi vita. A nagyrészt örmények lakta Hegyi-Karabah akkor kiáltotta ki a függetlenségét, amit egyetlen ország, köztük Örményország sem ismer el. Azerbajdzsán is, és Örményország is saját területének tekinti a hegyi-karabahi enklávét.

kórház
szülőotthon
Hegyi-Karabah
Hegyi-Karabah harcok
Örményország
Azerbajdzsán

Most

20:33, Frissítve: 22:01

Hamilton nyert, Grosjean rémes balesetet szenvedett

Az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat, amelynek rajtja után a francia Romain Grosjean ijesztő balesetet szenvedett, de kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket.
19:27, Frissítve: 19:57

A Partizan legyőzte a TSC-t

4:0-s vereséget szenvedett a topolyai TSC Zentán a Partizantól a szerb labdarúgó Szuperliga 16. fordulójában.
18:47, Frissítve: 18:56

Karácsonyra készülődik Budapest

Habár a koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak Budapesten a megszokott karácsonyi programok, már egy jó ideje ünnepi hangulat uralkodik a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.